Jankovičová se v Charlestonu utká s Williamsovou

ČTK
14. 4. 2007 9:12
Praha - Srbská tenistka Jelena Jankovičová, která coby nasazená dvojka plní po vyřazení Nicole Vaidišové roli turnajové favoritky, postoupila v Charlestonu do semifinále.

V něm se po hladkém vítězství nad Katarinou Srebotnikovou utká se zkušenou Venus Williamsovou. 

Zranění kotníku přimělo francouzskou tenistku Tatianu Golovinovou vzdát boj o postup do semifinále turnaje v Charlestonu. Vítězka předchozího podniku v Amelia Island odstoupila z pátečního čtvrtfinálového utkání se čtvrtou nasazenou Ruskou Dinarou Safinovou poté, co prohrála první set 3:6. 

  • Sledujte tenisové výsledky on-line ZDE

"Absolvovala jsem osm zápasů v devíti dnech a tělo to pocítilo," řekla devatenáctiletá rodačka z Moskvy. Safinová si zase stěžovala na potíže se zápěstím, které se poranila v minulém utkání, a po postupu do semifinále dvouhry raději odstoupila z deblové soutěže. 

Stejně se zachovala i jejích příští soupeřka Věra Zvonarevová, která vyřadila Michaellu Krajicekovou z Nizozemska. Překvapivou přemožitelku turnajové jedničky Nicole Vaidišové z druhého kola zdolala devátá nasazená Ruska 6:1, 7:5.

"Kdybych se snažila pokračovat i ve čtyřhře, možná bych zítra nebyla schopná hrát," uvedla Zvonarevová, kterou prý rovněž trápí zápěstí. 

V Houstonu se daří nenasazeným

Americký tenista James Blake se jako jediný nasazený hráč probojoval do semifinále turnaje v Houstonu. Nasazená dvojka zdolala v pátek díky dvěma vyhraným tie-breakům ve třech setech Juana Monaka a utká se s dalším Argentincem Marianem Zabaletou. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Španěl Albert Montaňés a Chorvat Ivo Karlovič. 

Blake postoupil v Houstonu, kde se letos hraje turnaj ATP naposledy, do semifinále poprvé. O třetí finálovou účast v sezoně bude usilovat v duelu se Zabaletou, 156. hráčem světa, jenž do hlavní soutěže prošel z kvalifikace. Devětadvacetiletý Argentinec loni pět měsíců nehrál a před startem v Houstonu letos vyhrál na okruhu ATP jediný zápas. 

O největší překvapení v pátečních čtvrtfinálových duelech se postaral Karlovič. Hráč, kterému patří ve světovém žebříčku 108. pozice, vyřadil ve dvou setech třetího nasazeného Němce Tommyho Haase. Vítěze turnaje v Houstonu z roku 2004 zdolal chorvatský obr potřetí ve čtvrtém vzájemném utkání a pokusí se navázat na finálovou účast na únorovém turnaji v San Jose. 
   
Pouze Ital Potito Starace by mohl španělské tenisové fanoušky připravit o radost v závěrečné fázi turnaje ve Valencii. Spolu s ním do semifinále postoupili už jen domácí hráči v čele s obhájcem loňského vítězství Nicolasem Almagrem. Ten měl dnes postup mezi nejlepší čtyři usnadněný, neboť na začátku druhého setu jeho soupeř Filippo Volandri čtvrtfinálové utkání vzdal. 

Výsledky: 
CHARLESTON (dotace 1,340.00 dolarů): 
Dvouhra - 3. kolo

Zvonarevová (9-Rus.) - Ivanovičová (7-Srb.) 6:3, 6:3, Srebotniková (12-Slovin.) - Čeng Ťie (Čína) 7:5, 7:6 (7:5). 
Čtvrtfinále: 
Jankovičová (2-Srb.) - Srebotniková (12-Slovin.) 6:2, 6:0, V. Williamsová (USA) - Medinaová (Šp.) 6:4, 7:5Safinová (4-Rus.) - Golovinová (10-Fr.) 6:3, skreč, Zvonarevová (9-Rus.) - Krajiceková (Niz.) 6:1, 7:5. 
Semifinálové dvojice: Zvonarevová - Safinová, V. Williamsová (USA) - Jankovičová (2-Srb.). 
     
HOUSTON (416.000 dolarů): 

Dvouhra - čtvrtfinále: 
Blake (2-USA) - Monaco (8-Arg.) 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (7:0), Zabaleta (Arg.) - Melzer (5-Rak.) 6:1, 6:2, Karlovič (Chor.) - Haas (3-Něm.) 7:6 (9:7), 6:4. 
Semifinálové dvojice: 
Montaňés (Šp.) - Karlovič, Zabaleta - Blake.

Dvouhra - 2. kolo: 
Blake (2-USA) - Kuznetsov (USA) 7:6 (7:4), 6:1, Haas (3-Něm.) - Devilder (Fr.) 6:3, 6:4. 
Čtvrtfinále: 
Montaňés (Šp.) - Spadea (USA) 6:4, 6:4. 
     
VALENCIE (332.800 eur): 
Dvouhra - čtvrtfinále:
 
Almagro (3-Šp.) - Volandri (7-It.) 6:3, 1:0 skreč, Navarro (Šp.) - Koroljov (Rus.) 6:3, 6:1, Starace (It.) - Granollers-Pujol (Šp.) 6:4, 6:4, Ventura (Šp.) - Martín (Šp.) 1:6, 7:6 (7:2), 6:4. 
Semifinálové dvojice: Navarro - Starace, Almagro - Ventura.

 

Právě se děje

Další zprávy