Žižkovská Viktorie počítá jen s postupem

ČTK
7. 3. 2007 13:49
Praha  - Návrat mezi českou fotbalovou elitu je jediným cílem Viktorie Žižkov před startem jarní části druhé ligy.

V polovině soutěže vede pražský klub tabulku o čtyři body před Vysočinou Jihlava a jako velký favorit se bude snažit v nadcházejících patnácti kolech náskok přinejmenším udržet.

  • Tabulka druhé fotbalové ligy ZDE
  • Všechny výsledky Žižkova ZDE

"Postup jsme si jako cíl vytkli už před startem podzimní části a platí to i nadále," uvedl na dnešní tiskové konferenci sportovní ředitel Milan Lešický. 

Klub pokračoval v zimní přestávce v podobném trendu posilování kádru jako v létě a k sedmi nováčkům nyní přišli další čtyři. "Rozhodně bychom měli být opět silnější," pokračoval Lešický.

"To ale neznamená, že v první lize již jsme. Čeká nás patnáct těžkých zápasů, ze soupeřů máme respekt a víme, že to nebude jednoduché," dodal.

Především v Lubomíru Blahovi a Petru Švancarovi prý tým získal hráče na fotbalovém vrcholu. "Švancara je především technický hráč a Blaha je fotbalista, který vždy v novém působišti měl nejlepší první sezonu. Věříme, že tomu tak bude i u nás," řekl trenér Vladimír Skalba. 

Kromě Švancary, který přišel na hostování z Interu Bratislava, a Blahy,jenž přestoupil z Liberce, jsou novými tvářemi v týmu Marek Bažík z Dukly Banská Bystrica a Aleš Hruška, který přestoupil na Žižkov ze Sparty.

Naopak na hostování do Příbrami zamířili Michal Kropík a Pavel Eismann, do Bystrce Tomáš Mrázek, Martin Novák do Sence a brankář Jan Sova do Ovčár. "Kropík, Eismann a Novák dostanou možnost hrát první ligu a po jaru bychom si je měli stáhnout zpět," dodal Lešický.

V zimní přípravě se mužstvu nevydařil podle Skalby jen její začátek na Tipsport Cupu. Tým měl ale tehdy za sebou těžké soustředění na Šumavě.

"Ale v posledních zápasech na Spartě a v Mladé Boleslavi byl vidět již výrazný herní posun k lepšímu. Především mě těší, že jsme přípravu absolvovali bez vážnějších zranění, ale jaká opravdu byla, to se ukáže až na hřišti v mistrovských soubojích," řekl Skalba. 

Výrazný krok ke zlepšení tréninkových podmínek představuje pro klub koupě celého fotbalového areálu Xaverova v Horních Počernicích.

"Máme tak velmi kvalitní tréninkové centrum, zatímco dosud jsme byli roztříštěni po celé Praze," řekl Lešický.

 

Právě se děje

Další zprávy